FORUMALMANYA

2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma
 
KapıAnasayfaTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Patatesli Açık Pide

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sebahat



Mesaj Sayısı : 188
Yaş : 35
Kayıt tarihi : 30/06/08

MesajKonu: Patatesli Açık Pide   Cuma Eyl. 05, 2008 2:53 pm

Malzemeler :


  • 4 su b. un
  • 1 su b. süt
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 çorba k. tereyağı
  • 1 tatlı k. tuz
  • 1 çorba k. kuru reyhan
  • alabildiği kadar su
    İç harcı için:
  • 5 patates
  • 2 soğan
  • 2 biber
  • tuz, karabiber
  • pulbiber
  • maydanoz
  • yumurta sarısı
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine tuz ilave edin.Unun ortasına 1 paket yaş maya ilave edin.Mayanın üzerine 1 su bardağı süt,tereyağı ilave edip ilk önce mayayı eritin.Daha sonra un ile beraber yoğurup bir hamur elde edin.Üzerine kuru reyhan ilave edin.Hamuru bezelere ayırın.Bezeleri fırın tepsisine alon ve hamurları elinizle yuvarlak olarak açın.
İç harcı için 5 adet patatesi haşlayın ve kesin.Soğanları yemeklik kesin.Biberleri kesin.Tavaya soğanı ve biberleri alıp kavurun.Üzerine patatesleri ilave edin.Üzerine tuz,karabiber,pulbiber ilave edip karıştırın.Hamurların üzerine iç harçtan paylaştırın.Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Patatesli Açık Pide
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» bursanın pideli köftesi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUMALMANYA :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: