FORUMALMANYA

2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma
 
KapıAnasayfaTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 - Adana Tursusu

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sebahat



Mesaj Sayısı : 188
Yaş : 35
Kayıt tarihi : 30/06/08

MesajKonu: - Adana Tursusu   Perş. Eyl. 18, 2008 8:04 pm



ADANA TURSUSU
Malzemeler;

1kilo kirmizi salcalik biber
1 kücük kahve fincani sirke ( ben goruntusu tipki su gibi olan Natuurlijkazijn kullandim)
4 dis sarmisak
1/5demet maydanos
1 tatli kasigi tuz
1/5 cay bardagi siviyag
Kuru nane
aldigi kadar su
Yapilisi';
Kirmizi biberleri bir tepsiye dizip onceden isitilmis ve izgera ayarini actigim 250 c lik firinda kizarip da kabuklari soyulacak kivama gelince firindan alinir ve soguduktan sonra kabuklari soyulur. cekirdek ve saplari cikarilir ve bir tahtanin uzerinde 1-2 cm genisliginde bicakla kesilir ,maydanos da ince dogranir,sarmisak rendelenir.Sirke,tuz,1/3 su bardagi su karistirilir ve tuzun erimesi saglanir.Biberler bir kaba konur ara ara sarmisak ve maydanos ilave edilir,az kuru nane ilave edilir.sirkeli karisim ve siviyag ilave edilip kapagi kapatilir .Mumkunse buzdolabinda saklanir yapilir yapilmaz da yenmeye baslanilabilir.
AFIYET OLSUN!!!
Her yemegin yaninda servis yapilirken kuru nane ile suslenir.Bu tursu kisa surede tuketilmelidir.Buzdolabinda saklanmalidir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
- Adana Tursusu
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUMALMANYA :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: