FORUMALMANYA

2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma
 
KapıAnasayfaTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 BALKABAĞI TATLISI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sebahat



Mesaj Sayısı : 188
Yaş : 35
Kayıt tarihi : 30/06/08

MesajKonu: BALKABAĞI TATLISI   Cuma Eyl. 26, 2008 10:39 pm


BALKABAĞI TATLISI


2 Kg balkabağı
2.5 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
*Kabağı iri iri dilimledikten sonra soyup, çekirdeklerini çıkartalım.
*Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğimiz uzunlukta doğrayalım.
*Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizelim.
*Bir gece ağzı kapalı olarak bekletelim.
*Bu bekleme sırasında kabak su salacağından pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
*Geceden beklettiğimiz kabağı orta ateşte yumuşayana dek pişirelim.
*Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de kapağı açık olarak pişirelim.
*Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
*Üzerine dövülmüş ceviz serpip, servis yapalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
BALKABAĞI TATLISI
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUMALMANYA :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: