FORUMALMANYA

2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma
 
KapıAnasayfaTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 ETLİ BEZELYE YEMEĞİ

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sebahat



Mesaj Sayısı : 188
Yaş : 35
Kayıt tarihi : 30/06/08

MesajKonu: ETLİ BEZELYE YEMEĞİ   Paz Eyl. 28, 2008 3:52 pm


MALZEMELER:

  • 200-300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 büyük havuç
  • 1 veya 2 patates
  • 1 veya 1,5 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı mısırözü yağı
  • Tuz,karabiber
  • Dere otu

YAPILIŞI: Önce havuçlarımızı kazıyıp zar şeklinde doğrayalım.Patateslerimizinde kabuklarını soyup aynı şekilde doğrayalım.Soğanımızı ince ince kıyalım.Kıymamızı tencereye koyup yağı ilave edelim.Kıymayı güzelce kavuralım.Salçayı ilave edelim.Havuçlarımızı ve patateslerimizi ekleyip güzelce karıştıralım.En son dolaptan çıkardığımız bezelyemizi ekleyip karıştıralım.(Önemliii Dondurulmuş yiyecekleri çözülmesini beklemeden kullanalım.)Suyumuzu ilave edelim yaklaşık 3 su bardağı kadar düdüklü tencerede 40 dakika pişirelim.Piştikten sonra tabaklara koyup dere otuyla süsleyelim.Dere otu evde kalmamıştı maydanozla süsledim:)AFİYET OLSUN......
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
ETLİ BEZELYE YEMEĞİ
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» bursanın pideli köftesi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUMALMANYA :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: