FORUMALMANYA

2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma
 
KapıAnasayfaTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Ağız Kokusuna 5 Yiyecek

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
uzm_emin



Erkek
Mesaj Sayısı : 47
Yaş : 41
Nerden : Adana/ Türkiye
İş/Hobiler : Güvenlik// Çalışmak,Çalışmak ve yine Calışmak
Kayıt tarihi : 28/06/08

MesajKonu: Ağız Kokusuna 5 Yiyecek   Ptsi Haz. 30, 2008 10:00 am


Ağız kokusuna 5 yiyecek





Yazı Boyutu :








Dün
gece yediğiniz soğanlı ve yağlı yemeklerin tadı muhteşemdi değil mi?
Ama bu zaman nefesiniz maçtan yeni çıkmış bir Sumo güreşçisininkine
benziyor olabilir. Ne yapmak gerekiyor? Genelde sarımsak, soğan ve kori
yediğiniz zaman nefesiniz toksik bir hale dönüşür.

Balıklar ve bazı peynirler de aynı etkiyi yaratabilir. Devamlı açık
havada, ağzınızı açık bir şekilde havalandırmaktan başka
yapabilecekleriniz de var. Bazı kokular 24 saat boyunca kanınızda
kalabilir, böylece sadece dişlerinizi fırçalamak tek başına işe
yaramaz. Bu noktada nefesinizi tazelemeye yardımcı olacak yiyecekler
tüketmeniz akıllıca olacaktır. Peki neler yiyebiliriz?

Limon: Bir limonu ortadan ikiye ayırıp emebilirsiniz.
Eğer bunu yapmak istemediğiniz bir ortamdaysanız, bir sodanın içine
dilimlerini atabilir. Sodanız bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz.
Daha da pratik olması için, limon aromalı şekerlerden tüketebilirsiniz.
Aynı zamanda en pratik taşıma şekli şekerlerdedir.

Maydonoz: En sevdiğiniz makarna sosunda bulunan veya
kebap yerken tükettiğiniz soğanları düşünün. Yanlarında tabağa konan
maydonoz sadece göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte,
aynı zamanda nefesinizi tazelemek için oradadır. Maydonozun nefesi
tazeleme özelliği bulunur. Bunun yanında taze olmak kaydıyla, biberiye
de etkili olabilir.

Elma ve aynı tazelikte olan armut, havuç ve turp da
nefes tazelemekte ve temizlemekte etkilidir. İçerdikleri gıda lifi
sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda damakta tatlı bir tat
bırakırlar. Eğer ağız kokusunu daha egzotik bir tatla çözmek
istiyorsanız size önerebilecek bazı bahartlarımız var. Bugün hemen her
marketin baharat bölümünde anason, kakule, kişniş, rezene
bulabilirsiniz. Küçük kaplara doldurup masada yerlerini hazır edin. Tuz
ve kırmızı biber gibi onların da her sofranızda yerleri olsun. Küçük
miktarda tükeceğiniz bu baharatlar sayesinde yemek sonrası kahveniz
bile ağzınızda daha sonra kötü bir tad bırakamayacak.

Nane Filizleri: Bu iki önerimiz de, sarımsak ve soğan
kokularına karşı birebir etkildir. Fakt bunun yanında, tarçın
kabuklarında bulunan özel bir yağ, ağızda bulunan bir tür bakteriyi yok
eder. Tarçın veya nane aromalı sakız da benzer etkiye sahiptir.
İçeriğinde xylitol bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye
yardımcı olur. Ayrıca ağız ve diş sağlığına önem vermeniz sayesinde
Gerçek Yaş’ınız 6.4 yıla kadar gençleşebilir.

Yoğurt: Eğer gün boyunca yağlı ve kötü kokabilecek
besinler tükettiyseniz lezzetli bir alternatifiniz var. Günde bir veya
iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki hidrojen sulfüt
kokusunu yok etmeye yardımcı olur. Genelde ağzımızın içini çürük
yumurta gibi kokutan da işte hidrojen sülfüttür. Yoğurdunuzu C vitamini
açısından yüksek meyvelerle tatlandırabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Ağız Kokusuna 5 Yiyecek
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUMALMANYA :: Aile ve Yasam-
Buraya geçin: