FORUMALMANYA

2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma
 
KapıAnasayfaTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Şefatli Soslu Yaz Muhallebisi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sebahat



Mesaj Sayısı : 188
Yaş : 35
Kayıt tarihi : 30/06/08

MesajKonu: Şefatli Soslu Yaz Muhallebisi   Paz Ağus. 03, 2008 7:29 pm

Malzemeler :


  • 1 litre süt
  • 1 su b.toz şeker
  • 2 çorba k.un
  • 2 çorba k.pirinç unu
  • 1 p.vanilya


Şeftali sos için:

  • 5 şeftali
  • 1 çorba k.nişasta
  • 4 çorba k toz şeker
Hazırlanışı :
İlk olarak muhallebi hazırlanır. Bunun için tencereye süt, toz şeker, un, pirinç unu ve vanilya konularak karıştıra karıştıra pişirilir. Hazırlanan muhallebi kabın altına yayılarak soğuması beklenir. Bu arada kabukları soyulmuş şeftali doğrayıcıya alınır. Üzerine toz şeker ve nişasta eklenerek püre yapılır. Kısık ateşte pişirlir. Hazırlanan şeftalili sos muhallebinin üzerine yayılarak hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile süslenir. Birkaç saat dolapte bekletildikten sonra servis yapılır.
afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Şefatli Soslu Yaz Muhallebisi
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BADEM SOSLU TAVUK(pollo veneziana)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUMALMANYA :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: