FORUMALMANYA

2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma
 
KapıAnasayfaTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 HAVUÇ- KABAK- PATATES ÜÇLEMESİ

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin


Erkek
Mesaj Sayısı : 709
Yaş : 35
Kayıt tarihi : 08/06/08

MesajKonu: HAVUÇ- KABAK- PATATES ÜÇLEMESİ   C.tesi Ağus. 09, 2008 11:07 pm






Malzemeler:

2-3 adet orta boy havuç

2-3 orta boy kabak

2-3 adet patates

Yarım kg. yoğurt

3-4 diş sarımsak

Ceviz

1/2 çay bardağı zeytinyağı

Tuz



Yapılışı:

Kabak ve patates soyulur, rendelenerek ayrı ayrı kaplara alınır.Havucun uçları kesilerek rendelenir. Yayvan genişçe bir tencere yada tavada yağ kızdırılır, havuç eklenerek orta ateşte renk değiştirene kadar kavrulur.Patates ilave edilip 3-4 dakika karıştırılarak pişirilir.Kabak eklenir ve karıştırılarak pişirme işlemine devam edilir.3-4 dakika da kabak kavrulduktan sonra ocak kısılır, tuz atılır ve tencerenin kapağı kapatılarak ara sıra karıştırılarak 15 dakika kadar pişirilir. Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

Sarımsak soyulup bir miktar tuzla ezilerek yoğurtla karıştırılır, iyice çırpılıp pürtüksüz hal alması sağlanır.Soğumuş mezemize daha önceden kırıp iri parçalar halinde olan cevizin bir kısmı katılarak karıştırılır ve servis yapacağınız tabağa alınır.Üzerine sarımsaklı yoğurt konur, kalan cevizlerle süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

_________________


Allah vermek istemeseydi istemeyi vermezdi?
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://forumalmanya.eniyiforum.net
 
HAVUÇ- KABAK- PATATES ÜÇLEMESİ
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUMALMANYA :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: