FORUMALMANYA

2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma
 
KapıAnasayfaTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Etli Enginar Dolmas

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sebahat



Mesaj Sayısı : 188
Yaş : 35
Kayıt tarihi : 30/06/08

MesajKonu: Etli Enginar Dolmas   Paz Ağus. 17, 2008 2:38 am

Etli Enginar Dolması
Parmaklarınızı da beraberinde yiyeceğiniz mevsimin en güzel sebzesi.Notlar
Çok faydalıymış, karaciğere iyi gelirmiş ömrü uzatirmis.

Malzemeler (2 kişilik)
2 adet enginar

  • 150 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • zeytinyağı
  • karabiber
  • tuz
    Hazırlanışı


  1. Soğan, domates, sarımsak robotta çekilir.
  2. Yıkanmış pirinç, salçalar, baharatlar ve kıyma eklenerek karıştırılır.
  3. Enginarların sapları dik durmalarını sağlayacak şekilde kesildiktikten sonra, yaprakların arası iyice yıkanır.
  4. İç malzeme el yordamı ile yaprakların arasına doldurulur.
  5. Tencereye konulan enginarların yarısına gelecek kadar su doldurulup, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir.
  6. 50 dakika kadar orta ateşte pişirilir.
  7. Sıcak servis yapılıp elle yenilir.


  • İlk defa görenler için nasıl yenileceği konusuna biraz açıklık getireyim. Bu yemek el ve çatal yardımıyla yeniliyor. Kıymaları çatalla yiyorsunuz. Gerçi yaprakları usturuplu koparırsanız kıymayı sanki midye dolma yiyormuşsunuz gibi yemeniz mümkün. Piştikten sonra o keserken sizi yoran yapraklar dokunduğunuzda elinizde kalıveriyor. Yaprakların kök kısımlarını dişlerimizle sıyırıp, kalanını kenara koyuyoruz. İçeri doğru ilerledikçe yapraklar daha yumuşaklaşıp yarısına kadar yenilebilir hale geliyor. Yaprakları ve kıymaları bitip kalp kısmına geldiğinizde lezzetin merkezine de gelmiş oluyorsunuz. Kalp kısmına yakın yaprakların tamamı yenilebiliyor. Bu yaprakları yerken dikkatli olmalı. Tüylü kısıma yakınlar çünkü. Tüylü kısımı hemen parmaklarınızla 3-4 seferde toplayıp kenara alın ve lezzetli son kısmın tadını çıkartarak yeyin. Üstüne mutlaka bir bardak su içip ağzınızdaki şekerli tada şaşırın.
  • Yanında bir kase yoğurt nefis oluyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Etli Enginar Dolmas
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUMALMANYA :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: