FORUMALMANYA

2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma
 
KapıAnasayfaTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Etli Kabak Çiçeği Dolması

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sebahat



Mesaj Sayısı : 188
Yaş : 35
Kayıt tarihi : 30/06/08

MesajKonu: Etli Kabak Çiçeği Dolması   Paz Ağus. 17, 2008 2:46 am

Etli Kabak Çiçeği Dolması




İçindekiler (2 kişilik)

  • 10 adet kabak çiçeği
  • 2 yemek kaşığı kıyma
  • 1/2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1/2 çay kaşığı yeni bahar
  • zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber


  1. Kabak çiçekleri yıkanıp içlerindeki parçalar tabanını delmeyecek şekilde kopartılır.
  2. Soğan incecik doğranır.
  3. Kıyma, soğan, pirinç ve baharatlar karıştırılır.
  4. Kabak çiçeklerinin içi doldurulup, yaprakları ile üstü kapatılır.
  5. Tencerenin dibine yağlı kağıt serilir.
  6. Çiçekler dizilip, yarısına gelecek kadar su konulur.
  7. En son çiçeklerin üzerine zeytinyağı gezdirilip, kısık ateşte 20 dakika kadar pişirilir.
  8. 10 dakika demlendirildikten sonra servis edilir.
    Notlar


  • Kabak çiçeğini İstanbul’da bulmak oldukça zor. Paketlerde satılıyor. Ama o kadar az ki. Ancak tadımlık pişiriliyor. Ben bu çiçekleri pazarda görünce aldım. Alırken en büyük ve yırtık olmayan çiçekleri seçin.
  • Sarımsaklı yoğurtla nefis oluyor.
  • Tencerede 10 dakika demlenmeye bırakmazsanız dolmalarınız hemen dağılır. Dikkat edin.
  • Kabak çiçeğinin bir de çok sevdiğim zeytinyağlı versiyonu var.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Etli Kabak Çiçeği Dolması
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUMALMANYA :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: