FORUMALMANYA

2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma
 
KapıAnasayfaTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Soslu Yerelması

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sebahat



Mesaj Sayısı : 188
Yaş : 35
Kayıt tarihi : 30/06/08

MesajKonu: Soslu Yerelması   Salı Ağus. 19, 2008 9:40 pm

SosluYerelması (4 Kişilik)


Malzemeler
1 kg Yerelması
4 Domates
4 Çarliston Biber
4 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çay Bardağı Süt
1/2 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2-3 Dilim Kızarmış Ekmek
Tuz, Karabiber


Yemeğin Tarifi
Yerelmasının kabuklarını soyup yıkayın ve az tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın.
Margarinin yarısını küçük bir tencerede eritip unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Yavaş yavaş sütü ilave ederek topaksız bir beşamel sos elde edinceye kadar iyice karıştırıp pişirin.
Çarliston biberleri ince ince doğrayın. Kalan margarini tavada eritip biberleri kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayarak biberlere ekleyin. Sos kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Hazırladığınız domates sosuna, beşamel sos ve 3-4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi ekleyin. Tuz ve karabiber serperek karıştırın.
Kızarmış ekmek dilimlerini küçük parçalara bölerek servis tabağına alın. Üzerine haşladığınız yerelmasını sıcak olarak yerleştirin. Hazırladığınız sosu da üzerine yayıp kalan kaşar peynirini serpin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Soslu Yerelması
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BADEM SOSLU TAVUK(pollo veneziana)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUMALMANYA :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: