FORUMALMANYA

2009 Full Program Arsivi, En Yeni Müzikler, Dini Konular, Cep Telefonu Programlari, Edebiyat, Hint Fimleri indir, Crack, Serial, Siyaset, Politika, Aile ve Yasam, Magazin, Insan Sagligi, Egitim ve Ögretim, Küresel isinma
 
KapıAnasayfaTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Fındık Kokaranli İrmik Helvası

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sebahat



Mesaj Sayısı : 188
Yaş : 35
Kayıt tarihi : 30/06/08

MesajKonu: Fındık Kokaranli İrmik Helvası   Ptsi Eyl. 01, 2008 11:27 pm

Malzeme :


  • 3 su b.irmik
  • 2 su b.toz şeker
  • 2 su b.süt
  • 2 su b.su
  • 2 çorba k.tereyağı
  • 1 çay b sıvıyağ
  • krokanı için:
  • 1 su b.fındık
  • 1 su b.toz şeker
Hazırlanışı :
Tencerenize tereyağını ve sıvıyağı alın. üzerine irmiği koyup altın sarısı olana kadar kavurun. Rengi aldıktan sonra üzerine kaynamış süt ve su karışımını dökün. Bu aşamada dikkatli olmak lazım. Çünkü etrafa çok sıçrıyor. Kapağını kapatıp suyunu çektirdikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerine toz şekeri boşaltıp kaşıkla iyice karıştırın.Diğer tarafta tavaya toz şekeri alın. Rengi sarardıktan sonra içine bütün fındıkları ekleyin. Beraber iyice rengi dönüp karamel olana kadar pişirin. Daha sonra yağlanmış aliminyum bir tepsiye dökün. Soğuduktan sonra kalıp şeklinde tepsiden çıkartın. Merdane ile üzerinden kuvvetlice geçerek iyice ufalayın. Dinlenen helvanızın üzerine dökerek servis yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Fındık Kokaranli İrmik Helvası
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BURSA MUTFAĞININ ZENGİN LEZZETLERİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUMALMANYA :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: